σʋя αииιʌɛяƨαяʏ :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Pujuk hati bina hidup baru .

memang sukar memujuk hati untuk menerima kenyataan diri sudah ditinggalkan sama ada baru putus cinta , atau sering ditinggalkan kekasih .

Antara tips untuk wanita melupakan bekas kekasih buat selama-lamanya .


Kesedaran : Sedarlah anda dan dia kini bukan lagi teman yg pernah berkongsi perasaan . Bukan bermakna anda harus melupakanna terus , tetapi berfikir dengan wajar agar ia tidak menganggu hubungan anda dengan kekasih kini .

Jaga sikap : Jika anda berhadapan dengannya , pamerkan sikap sewajarnya.

Perkenalkan kekasih anda kini :  Jika berkesempatan berbicara dengannya , jangan menyentuh kisah silam anda dengannya , tetapi berbual la mengenai kehidupan sekarang .

Tunjukkan kebahgiaan anda : Ketika ini anda bahagia dengan kekasih anda , kongsikan apa yg anda alami bersamanya . [Jangan biarkan bekas kekasih memikirkan anda lemah setelah ditinggalkan .Dalam masa yg sama jangan menganggap bekas kekasih mu sebagai musuh , tetapi jadikan sahabat terbaik dab hadkan hubungan dengannya.]

Hapus kenangan bersamanya : Setiap perkara yang dilakukan akan membuatkan anda mengingatinya kembali . Singkirkan dia dari lamunan , gambar berdua mahupun hadiah pemberiannya .[Jangan lupa padam padamkan nombor handphonenya , serta smsnya .

Si dia punya pengganti : Apabila mengetahui dia mempunyai pengganti , sudah tiba masanya anda harus mendapatkan penggantinya.

Berhenti membandingkan : Sikap ini harus disingkirkan , Jangan sesekali membandingkannya dengan teman baru .

Kehidupan berbeza : Selalunya anda akan menghadapi hari kehidupan bersamanya tetapi kini tidak lagi , lakukan aktiviti yang berfaedah ,

Ini jak  yang boleh saya share , :)) , sebenarnya kita boleh melupakannya tetapi kita yang tidak ingin melupakannya kerana dikuasai perasaan cemas. Walaupun pelbagai cara telah dilakukan untuk melupakannya namun bayangannya masih di dalam ingatan . Luahkan masalah itu kepada sahabat yang boleh dipercayai , jangan menyimpannya didalam hati .Takut anda pula yang merana .Sedikit sebanyak ia boleh menghilangkan kehadirannya dari kotak fikiran .

No comments:

Post a Comment